Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. kolo - liga mládeže 2014

18. 6. 2014

 Liga mládeže Karate-P-Klubu, 7. června 2014

První červnovou sobotu se konalo 3. kolo Ligy mládeže, kterého se zúčastnili závodníci ve věku 5 až 15 let ze tří klubů; z Karate-P-Klubu Tábor, Milevsko a Sedlčany. Soutěž se konala v prostorách Dojo Karate-P-Klubu  v Táboře a sjelo se na ni cca 50 karatistů, kteří závodili v 7 skupinách. Liga mládeže se v roce 2014 konala ve třech kolech a závodníci sbírali body za svá umístění na všech třech kolech, aby na závěr byl vyhlášen vítěz v každé kategorii, který získal pohár. Na jednotlivých kolech pak vítězové získávali diplomy a medaile a všichni závodníci diplom za účast a sladkou odměnu.

Za sedlčanský oddíl závodili: David Furiš, Pavel Novotný, Jan Štemberk, Filip Havel, Vojta Šonka, Fanda Šonka, Olda Kabíček, Michaela Stránská, Jan Reinisch, Jakub Tomášek a Eliška Havlová.

Skupina nejmladších (5-6 let) měla 7 závodníků, kteří se utkali nejen v technikách karate, které cvičili na místě, ale také v dřepech, klicích, kotoulech a dalších prvcích z rozcvičky. V této kategorii startoval David a Pavel.

Kategorii sedmiletých zastoupenou 7 chlapci ovládl Filip. Jako další ze sedlčanských dětí se umístil Vojta na 3. místě. Pohár za všechny tři kola Ligy získal za 2. místo Filip a 3. místo Vojta.

Ve skupině 8-9letých závodníků zvítězil Jan Štemberk, který také získal pohár za 2. místo po 3 kolech Ligy. V této kategorii také soutěžil Olda.

Kategorii 9.-8. Kyu (bílých a žlutých pásů) zastupovala Míša. Tato skupina pak soutěžila nejen v kata (sestavách karate), ale i v kumite.

Ve vyspělejší skupině 7.-6. Kyu (oranžových a zelených pásů) první místo obsadil Jakub, který zvítězil také v celkovém pořadí a získal pohár. Pohár si také odnesl Jan Reinisch za třetí místo po 3. kolech Ligy. Dalším soutěžícím v této skupině byl Fanda.

Skupinu mladších závodníků 5.-4. Kyu (fialových pásů) tvořilo 8 karateků, Eliška získala bramborou medaily a skončila shodně na 4. místě i v celkovém pořadí.

Pro všechny účastníky byla všechna tři kola Ligy mládeže velkou zkušeností, protože systémem každý s každým absolvují velké množství utkání, s různými soupeři a to je velká zkušenost. Děti i starší závodníci ze sebe vydali to nejlepší a určitě získali motivaci do dalších tréninků.   

Liga dospělých

Novinkou v našem oddíle je Liga dospělých, které se zúčastnili závodníci ze třech okresů. Za sedlčanský oddíl nastoupil Jiří Havel (3. kyu), který v 1. a 2. kole získal stříbrnou medaili. Ještě úspěšnější byla Dagmar Šebková (5. kyu), která v kategorii Ženy získala dvakrát zlatou.

Všem závodníkům gratulujeme!

dsc_0053_mini.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 3. kolo liga KPK 2014

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář